Bucătăria românească este o combinație diversă de arome, caracterizată prin utilizarea unor cantități mari de legume și carne în prepararea mâncărurilor. România, o țară din Europa de Est, are un patrimoniu gastronomic semnificativ, care reflectă trecutul țării. În acest articol vă vom familiariza cu preparatele naționale ale bucătăriei românești, care sunt marca țării.
Bucătăria românească: mâncăruri tradiționale
Aperitiv de vinete și roșii
O mâncare populară românească. Se folosesc ardei roșii și vinete, care se prăjesc, se decojesc și se toacă într-o masă omogenă cu ceapă, ciuperci, multe variante. Se servește mâncarea întinsă pe pâine uscată sau pâine pita.
Caviar de pește
O mâncare tradițională românească. Pentru preparat se folosește caviar de crap sau știucă, se adaugă suc de lămâie și condimente. Se servește cu pâine proaspătă.
Salată de vinete afumate
Un fel de mâncare național din bucătăria românească. Mâncarea se prepară din vinete, care în prealabil sunt așezate pe un cărbune încins pentru a le da o aromă afumată. Legumele gata se curăță de coajă, se adaugă ulei și zeamă de lămâie, dacă felul de mâncare este gătit corespunzător veți simți gustul de prospețime și fum.
Supă de vită
O mâncare tipică a bucătăriei românești. Mâncarea se prepară din carne de vită, legume, iar specialitatea este folosirea tarhonului (plantă de pelin), care dă o aromă deosebită mâncării, de asemenea se adaugă oțet, care dă acrișor supei. Felul de mâncare este servit cu smântână sau sos de usturoi.
Sarmale
Mâncare națională românească. Este vorba despre frunze de varză umplute cu carne tocată, orez și mirodenii. Felul de mâncare este adesea pregătit pentru ocazii festive. Se servește cu sos de smântână.
Cârnați prăjiți din carne tocată
Mâncare tradițională din România. Sunt cârnați mici din carne tocată, asezonați cu mirodenii, care se prăjesc. Mâncarea este suculentă și plină de aromă, datorită condimentelor care se adaugă cârnaților. Se servesc cu legume.
Cherba de Bourta
O supă făcută din bucăți de burtă de vită, legume și condimente într-un bulion picant. Mâncarea este consistentă și se servește cu usturoi și ierburi.
Mamaliga
Mâncare națională românească. Terci gătit din mălai, unt, sare, condimente, fiert până la îngroșare, amestecând continuu cu o lingură de lemn, întins pe o suprafață de lemn, răcit, tăiat cu ața în bucăți porționate. Se servește mamaliga împreună cu brynza, brânză de vaci.
Solzișori de porc cu ceapă
Una dintre mâncărurile populare din România. Scrumbii de porc sunt prăjiți până capătă o crustă aurie și crocantă, se adaugă ceapă, se sotează ușor. Servită gata, această delicatesă întruchipează diferitele arome ale bucătăriei românești, combinând gustul picant al mâncării cu o textură crocantă.
Haggis de miel
Acest fel de mâncare este un rulou din carne tocată amestecată cu ficat și mirodenii, învelit în untură și copt în cuptor până la fierbere completă. Combinația diversă de arome din acest fel de mâncare caracterizează perfecțiunea bucătăriei românești.
Bucătăria națională a României s-a format de secole, în acest timp, bucătăria românească și-a câștigat reputația pentru bucătăria sa simplă și consistentă, care are propriile sale particularități, în special utilizarea unui număr mare de condimente, bryndza, gătitul cu carne de porc. România este, de asemenea, o țară producătoare de vin, unde vă puteți bucura de vinuri naturale, gustoase, dulci.